RAY BAN CLUBMASTER RB 3016 130933

Značka: RAY - BAN
2 366 Kč
Skladem (1 ks)

Ikonické sluneční brýle Ray Ban Clubmaster

Hranatý tvar

Brýle jsou v horní části plastové a spodní část je kovová

Slušivé jak pro Muže tak pro Ženy

Sluneční brýle Ray Ban jsou ikonou už do roku 1937 a ztělesňují klasický styl slunečních brýlí. Ale zatímco styly přicházejí a odcházejí... Ray-Ban je stále tady.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Značka: Ray Ban

Model: RB 3016

Typ : Clubmaster

Barva obruby : 130933 Havana (hnědo - hnědá)  / zlatý kov

Velikost očnice : 49 (M)

Materiál brýlové čočky : Minerální

Barva brýlových čoček : Hnědá

UV filtr : 100%

Typ barvy : Celoplošná

Sytost zabarvení : 85%

Propustnost viditelného světla : 15%

 

Doplňkové parametry

Kategorie: SLUNEČNÍ BRÝLE
Záruka: 2 roky

Ray Ban je v současné době asi nejznámější značka slunečních brýlí.
Byla založena v roce 1937 společností Bausch & Lomb.
První rozvoj společnosti byl po patentování brýlí Aviator s brýlovýmii čočkami RB-3, které vznikly jako odpověď na požadavků letců americké armády, kteří si stěžovali na časté oslnění slunečními paprsky. Brýle Aviator jsou klasické "pilotky" kapky zlaté barvy. Skla v brýlích byla minerální (skleněná) zelené barvy (označované jako RB3) a poskytovala ochranu před UV zářením  a redukovala intenzitu infračervených (tepelných) paprsků a navozovala tak pocit chladu a komfortu
 

Model Ray Ban Aviator se stal také velmi známým díky generálu Douglas MacArthurovi, osvoboditeli Filipín, který s nimi byl na většině fotografií. Na jeho památku byl pak vyroben speciální limitovaný model s pevnějšími stranicemi, pozlacený a se zrcadlovými dobarvujícími se polarizačními skly, který je mezi sběrateli stále více ceněný. Skutečná mánie tvaru Aviator vypukla po uvedení filmu Top Gun s Tomem Cruisem v hlavní roli.

Ale Aviator není jediný "známý" model Ray Ban - v roce 1952 vytvořil Ray Ban tvar Wayfarer. Jedná se o plastové brýle, které se staly populárnimi ihned při jejich uvedení na trh. Získaly si oblibu mnoha filmových a televizních hvězd a nejznámějších hudebníků. 
Dalšími oblíbenými modely byly RoundMetal, Bohemian, Shooter a další

V roce 1999 společnost Bausch & Lomb prodala značku Ray Ban italské firmě Luxottica Group a od té doby začaly vznikat módnější vyriace tvarů s využitím původních patentovanýcj technologií.

V současné době je pod zanškou Ray Ban prodáváno více jak 200 modelů v mnoha barevných kombinacích..